Det finns hur många olika problem som helst till sin dator, men det finns vissa program som kanske är bättre att installera än andra. Vissa program är nödvändiga för att ens dator ska fungera på bästa sätt och vara så effektiv som möjligt. Det kan dock vara svårt att veta vilka program dessa är och då kan det vara bra att använda sig av någon form av guide för att identifiera dessa smarta och nödvändiga datorprogram.

Soluto

Ett exempel på ett sådant program är Soluto. Detta program används när datorn startar upp och är särskilt bra för de datorer som har en relativt lång uppstartsperiod. Det som Soluto gör är att det identifierar de program på datorn som tar extra lång tid att starta upp och ger sedan en möjlighet att i framtiden stänga av dessa program. Detta i syfte för att snabba på datorns uppstartningsperiod samt effektivisera den när den startar upp.

Dropbox

Dataprogrammen jag inte kan leva utanDetta datorprogram kan även kallas för Microsoft SkyDrive eller Google Drive och är ett relativt nytt datorprogram. Idag bör det vara en självklarhet för den moderna människan att vilja göra backups i detta allt mer papperslösa samhälle. Det är då Dropbox kommer in i bilden. Med Dropbox ser man till att alla viktiga dokument eller fina barnbilder inte försvinner bara för att man endast har de sparade på ett ställe. Tanken med Dropbox är att spara allt det viktiga på åtminstone två ställen för att säkerställa att inte gå miste om något.

VLC

Dataprogrammen jag inte kan leva utanVLC är egentligen den enda mediaspelaren man behöver på sin dator. Det är ett system som startar snabbt och spelar alla nödvändiga format. VLC kännetecknas som ett relativt lätt program, i jämförelse med Windows Media Player eller Itunes, som bör vara default för att kunna visa upp videoklipp på ens Windows-dator. Det är alltså den mediaspelaren man bör prioritera att installera på sin dator för att kunna spela upp sina favoritvideoklipp eller musik-filer.

Prey

Det här är ett väldigt smart program som används ifall ens dator blir stulen. Programmet fungerar så att det tillåter ägaren till datorn att spåra sin dator på en karta eller till och med sätta webbkameran så att man kan se vem tjuven är.